Archive for the 'tidszoner' Category

Yngre konstapeln tar diktamen

Yngre konstapeln Artiom Tjaruchin har det inte lätt. Alltid är det någon som är missnöjd, hur han än försöker vara överheten till lags.

Tre gånger åkte han till polisstationen, sent på nyårsaftons kväll, för att få ihop det vittnesmål som behövdes för att få den gripne oppositionspolitikern Ilja Jasjin inlåst på fem dygn. Till slut blev det rätt, när han skrev precis som chefen dikterade.

Två dagar senare begick han mened i rätten, när han vittnade enligt den rapport han hade skrivit ner. I rapporten stod det att Jasjin hade gjort våldsamt motstånd mot polisen när polisen under en demonstration för den grundlagsfästa rätten till demonstrationsfrihet försökte gripa en annan oppositionspolitiker, Boris Nemtsov.

Continue reading ‘Yngre konstapeln tar diktamen’

Nya tider: Ryssland krympte i tvätten

Tidszoner i RysslandNatten till söndagen blev Ryssland mindre: två av landets elva tidszoner ströks. Fram till i går var tidsskillnaden mellan Kaliningrad i väst och Kamtjatka i öst tio timmar, nu är skillnaden nio timmar, eftersom de östligaste, glest befolkade regionerna Tjukotka och Kamtjatka övergår till Magadantid. Dessutom försvann de märkliga tidsöarna kring Samara när tidszonen Moskva plus en timme avskaffades.

Continue reading ‘Nya tider: Ryssland krympte i tvätten’